No niin tämä taisi onnistua minultakin, eli että olipas helppoa, tätä vaikeammaksi minäkin luulin! Ai siis kuka minä? No mökin muija on 62v ja eläkkeellä oleva hyvin pesunkestävätä suomalaista laatua oleva tuhti annos naisimmeistä täältä pääkaupunkiseudulta. Muija asuu pienessä kaupungissa josta pääkaupunkiin on noin 30km. Muijan olisi pitänyt jo aikapäiviä sitten muuttaa muualle, muttei vaan ole saanut sitä aikaiseksi. Ja mitä vanhemmaksi tulee, sitä hankalammaksi ja inhottavammaksi muuttaminen ja jopa sen ajatteleminenkin tulevat. Muuttaessa heittää aina jotain pois tai joku muu heittää - jotain kuitenkin häviää ja menee hukkaan ja ikäänkuin joitakin juuria aina katkottaisi vaikkei muutettaisi kuin 100metrin päähän.

Muijan on kuitenkin muutettava ainakin vielä yhden -mahdollisesti jopa kaksi- kertaa elämässään; sillä nykyisessä asunnossani on

1. hometta, kosteusvaurioita ja outoa -tunnistamatonta- viemärihajua, joka on ajoittain hyvin pistävää.

2. edellisestä johtuen olen aina asunnossa ollessani enemmän tai vähemmän tukossa, eikä astmani tykkää tilanteesta lainkaan, enkä siis minäkään.

3. asunnon (kaupungin vähävaraisille asukkailleen tarjoaman edullisen vuokra kaksion) vuokra on vuoden 2008 alusta niin suuri etten enää siitä selviydy edes "ihmeitä tekevän enkelin" avulla: vuokran korotus kun on peräti 72euroa.

4. muijan tulot nyt 984euroa ja tuleva vuokra 627euroa: 357euroa jää kaikkiin muihin laskuihin ja menoihin sekä ruokaan! Ja meitä on kaksi, ruokamenoissa on näet syytä laskea kyllä isohko Miiro-koira mukaan! Hänen ruokansa maksaa lähes saman verran kuin emännänkin.

Kun Muija sitten on lopulta joskus löytänyt sen homeettoman ja hinnaltaan sopivan asunnon ja asunnut siinä seuraavat 30vuotta (jos Jumala suo hänen elää niin pitkään kuin sukunsa geenit sallivat) niin sitten hän onkin jo siinä kunnossa että on muutettava johonkin ilkeitten ja pahasisuisten vanhojen ihmisten säilytyslaitokseen, pois tavallisten ihmisten silmistä. Heitä kun tuppaa kovasti häiritsemään aina kaikki normista poikkeavat yksilöt ja minä jos joku, olen taatusti yksi sellainen häirikkö!

Hyvää yötä nyt! Katsotaan mitä huominen tuo tullessaan, kerron kyllä!